Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891556    








Honlapkeszites

Felavatták a Komplex Kistérségi Szolgáltató Központot

A Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása Munkaszervezete augusztus 1-jén új helyre, a Bajza utca 2. szám alá költözött. A Komplex Kistérségi Szolgáltató Központ a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával valósult meg. A felújított épületet Marton István polgármester, a társulás elnöke avatta fel.

Polai György, a Munkaszervezet vezetõje köszöntõjében kiemelte, a 27 települést magában foglaló társulás életében mindenképpen fontos ez a nap. Olyan fordulóponthoz érkeztek, aminek keretében a társulás a hagyományos és koordinációs tevékenységen túlmutatóan most már saját tulajdonú ingatlannal rendelkezik, melynek hasznosítására az elsõ lépéseket megtette.


Dr. Tóth László, a Felügyelõ Bizottság elnöke köszöntõjében azt hangsúlyozta, bíznak benne, hogy az épületegyüttes nemcsak a munkaszervezet helye lesz, hanem egy közösségépítõ erõ, az összefogás centruma is.
Marton István polgármester avatóbeszédét rövid méltatással kezdte:
– A Nagykanizsa és Környezõ Települések Területfejlesztési Társulásának 1996-os megalakítása óta az eltelt évek sokféle változást hozó, kedvezõtlen és bizonytalan gazdasági helyzete ellenére a Társulás olyan jelentõs lépést tett, amely hosszú távon képes szolgálni a térség lakosságának érdekeit. A 2008. tavaszán elhatározott ingatlanvétel kapcsán tudtuk, hogy erõsen amortizálódott, de emellett sok más kedvezõ tulajdonsággal rendelkezõ ingatatlanhoz juthatunk nagyon kedvezõ feltételekkel. Ebben a döntésben egyhangú volt a megítélés. Gyors és céltudatos döntések következtében a 2008. augusztus 11-ei átvételt követõen egy év alatt eljutottunk oda, hogy végrehajtottunk egy 36 millió forintos beruházást. Ennek keretében az egykori kúriaépület, az ingatlan fõépülete teljes felújítására, jelentõs szerkezeti, épületgépészeti és elektromos felújítására került sor. A beruházással bizonyos fokú multifunkcionális létesítmény jött létre, többféle kisebb rendezvény megtartására alkalmas elõadóteremmel, illetve tanácsteremmel. Az eddigieknél jobb feltételek mellett biztosított lesz a társulásnál tevékenykedõ minden szervezeti egység mûködése. Jelenleg a társulás Munkaszervezete költözhetett az új épületbe, a rekonstrukciós felújítás elsõ ütemének befejezése után azonban a felújítási koncepciónak megfelelõen, lehetõségeink szerint folytatni kívánjuk a létesítmény megújítását és tartalommal való megtöltését.
Az ingatlan rekonstrukció folytatása további tervezett feladatok végrehajtását indokolja, többek között a Kistérségi Szociális Programiroda létrehozását, az ingatlan, és a helyi védelem alatt álló park megújítását, a bástyakerítés felújítását, a fel nem újított, elbontandó épületrész sorsáról döntést, és az egykori kétszintes gyermekotthonról való döntést. Az elvégzendõ feladatokban a rangsorolást egyrészt a baleset- és életveszély, illetve a rendelkezésre álló pénzügyi forrás képezi.
 



2009-08-31 15:31:14


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül