Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891517    








Honlapkeszites

Holnaptól csak magyar dinnye érkezik a Lidl-be

A Lidl Magyarország, az áruházláncokat tekintve az elsõk között kezdi meg a hazai görögdinnyék beszerzését. Július 1-jétõl kizárólag kiváló minõségû magyar dinnyék érkeznek az áruházlánc raktáraiba.


A héten megkezdõdött a korai dinnyefajták szüretelése az országban, mellyel hivatalosan is elindult az idei nyár dinnyeszezonja. A Lidl immáron a negyedik idényt nyitja úgy, hogy elõnyben részesíti a magyar termelõk termékeit azáltal, hogy július 1-jétõl kizárólag hazai dinnyéket vesz át beszállítóitól. Nagymértékben segítette a magyar dinnyeágazat helyzetét a vállalat tavalyi dinnyeeladása is. A 2015-ös szezonban összesen 7050 tonna dinnyét értékesített a bel-és külpiacokon az áruházlánc.

„A Lidl Magyarország stratégiai megfontolásból a dinnyeszezonban évek óta 100 százalékban magyar beszállítókkal dolgozik, akik számára export lehetõséget is biztosítunk. Az áruházlánc számára kiemelten fontos a magyar dinnyetermelõk támogatása, akik a fogyasztói elvárásoknak megfelelõen kiváló minõségû kínálatot biztosítanak vásárlóinknak” – mondta Tõzsér Judit, a Lidl Magyarország PR vezetõje.(x)



2016-06-30 15:31:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül