Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893656    








Honlapkeszites

Hatmilliárd forinttal emelik a zalaegerszegi tesztpályát mûködtetõ cég tõkéjét

A kormány legfeljebb hatmilliárd forinttal megemeli a 2017. december 31-ig megépülõ zalaegerszegi jármûipari tesztpályát üzemeltetõ gazdasági társaság tõkéjét, valamint uniós forrást biztosít a beruházáshoz - jelent meg a kormányhatározat pénteken a Magyar Közlönyben.


A nemzeti fejlesztési miniszternek pedig november 30-ig meg kell vizsgálnia az autonóm gépjármûvekre vonatkozó jogszabályi háttér megteremtésének lehetõségét, és kezdeményeznie kell a szükséges jogszabályok módosítást.     

A május végén ismertetett tervek szerint jövõ év végéig mintegy 40 milliárd forintból készül el Zalaegerszegen a 250 hektáros területû jármûipari tesztpálya.     

A kormány döntése alapján 35 milliárd forintot biztosítanak állami forrásból az építkezéshez.     

A beruházással olyan központot építenek ki benzinkutakkal, szállodával és egyéb kiszolgáló létesítményekkel, ahol lehetõvé teszik, hogy a térség országaiban mûködõ jármûgyártók tesztelhessék autóikat, akár hetekre, hónapokra ideköltözve, a pályán egyebek mellett önjáró, tehát vezetõ nélküli autókat tesztelnek majd mesterséges körülmények között.     

A város 250 hektáros területet biztosít az északi ipari parkjában, illetve 3,1 milliárd forintot fordít az elõkészületekre a rendelkezésre álló területi operatív program forrásaiból.

MTI - Kanizsa



2016-07-02 05:06:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül