Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949351    








Honlapkeszites

Idõsügyi stratégiáról, toborzásról

Dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára a Fegyveres Erõk és Testületek Nyugállományúak Klubjába látogatott azzal a szándékkal, hogy találkozzon és megismerkedjen a városunkban élõ katonákkal, hozzátartozóikkal és a klub tagjaival.

A Honvéd Kaszinó tükörtermében szervezett kötetlen beszélgetésen a megjelenteket Poprádi Zoltán elnök köszöntötte. Dr. Vadai Ágnes államtitkár elmondta, másfél éve járja a nyugállományú klubjaikat az országban. Amikor elindult a körútra, több cél is vezérelte. Sokszor elgondolkodott azon, hova tûnt az a sok ember, akik a magyar hadsereget szolgálták még a rendszerváltás környékén. Érdekelte, hol van az a százezres létszám. Végül, de nem utolsó sorban azt tapasztalta, az utóbbi években egyre gyengébb a generációk közötti szolidaritás Magyarországon.


A tárcák közül elsõként a Honvédelmi Minisztérium fogadta el a honvédség idõsügyi stratégiáját, melynek kidolgozásában õ is részt vett. Ez azt mutatja, a honvédelmi tárca nemcsak a mai aktív katonákkal foglalkozik, hanem azokkal a nyugdíjas civilekkel és katonákkal, akik sok-sok éven keresztül szolgálták hazájukat. Az államtitkár szólt az idõsügyi stratégia alapelveirõl és a toborzásról, kérve a jelenlévõket, irányítsák a katonapálya felé az unokákat. Végezetül válaszolt a hozzá intézett kérdésekre.
B.E.



2009-09-01 13:50:19


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül