Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892689    








Honlapkeszites

Megkezdõdtek a tárgyalások a GE-vel

2009. augusztus 25-én a GE Consumer & Industrial globális vezetésének képviselõi a GE Hungary Zrt. szakszervezeteinek képviselõi, valamint a GE Hungary Zrt. Központi Üzemi Tanácsa elnöke a szakszervezetek igényének megfelelõen tárgya-lásokat kezdtek a magyarországi fényforrásgyártás jövõjérõl. A szakszervezetek megismételték azon álláspontjukat, hogy alapvetõ céljuknak tekintik a magyarországi fényforrásipar megõrzését és a magyarországi munkahe-lyek minél nagyobb számban történõ megtartását.

A vezetés kifejtette a globális fényforrásipar átvilágításának, illetve átszervezésének szükségszerûségét, valamint azt, hogy ezzel kapcsolatban komoly mûhelymunkák folynak.


A vezetés és a szakszervezetek képviselõi megállapodtak abban, hogy a lehetõ leg-több információt megosszák egymással, de az üzletmenettel kapcsolatos adatokat a tárgyalások folyamán bizalmasan kezelik.

A vezetés képviselõi biztosították a szakszervezeteket, és a Központi Üzemi Taná-csot, hogy továbbra is tiszteletben tartják a Munka Törvénykönyvének tájékoztatásra vonatkozó rendelkezéseit.

A tárgyalásokat a tervek szerint várhatóan szeptember közepén folytatják.

Budapest, 2009. augusztus 25.


Selmeczy György sk.
Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete

Hederics István sk.
Nagykanizsai Fényforrás-gyár Demokratikus Szakszervezete

Zelkó Nándor sk.
Tungsram Dolgozók Szabad Szakszervezete
 



2009-09-02 08:32:35


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül