Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892982    








Honlapkeszites

Szallas.hu: tíz százalékkal nõtt a belföldi turizmus a második negyedévben

Mintegy 10 százalékkal bõvült a második negyedévben a belföldi turizmus az elõzõ év hasonló idõszakához képest - derült ki a Szallas.hu legfrissebb statisztikáiból.


Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint részben a piacbõvülés, részben pedig a hotelek népszerûségének növekedése miatt az átlagos foglalási érték jelentõsen, több mint 40 százalékkal nõtt 2016 második negyedévében, így meghaladta az 50 ezer forintot.     

A második negyedévben a legnépszerûbb település Budapest helyett Siófok volt, míg a dobogó 3. helyén Hajdúszoboszló végzett. Siófok a nyári szállásfoglalások alapján az elkövetkezendõ hónapokban is megtartja elsõ helyét, míg a 2. és 3. Hajdúszoboszló és Balatonfüred lesz. A legnépszerûbb nyaralóhelyeken az átlagárak is ennek megfelelõen alakulnak, egy éjszakáért a legtöbbet sorrendben Siófokon, Hajdúszoboszlón, Balatonfüreden, Zamárdiban, majd Balatonlellén kell fizetni minden szálláshely-kategóriában.     

A portál adatai szerint a tavaszi kirándulások helyszínei között népszerû volt Lengyelország, Románia és Csehország. A következõ negyedévben a külföldi foglalások között egyértelmû Horvátország fölénye: a top 10-es településlistán 7 helyet a horvát tengerparti nyaralóhelyek foglalnak el, a legnépszerûbb úti cél Vir.     

A legnépszerûbbek az apartmanok voltak a második negyedévben, minden 4. foglalás ide szólt, viszont a hotelek népszerûsége nõtt a legnagyobb mértékben az elõzõ év hasonló idõszakához képest. A 2 csillagos szállodák megduplázták, a 4-5 csillagos szállodák 11 százalékkal növelték vendégeik számát.

MTI - Kanizsa



2016-07-07 15:34:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül