Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894352    








Honlapkeszites

Nemzeti hulladékgazdálkodó: augusztusban minden ügyfél megkapja a szemétszállítási csekket

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelõ (NHKV) Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint augusztusban minden ügyfelük megkapja a második negyedéves hulladékszállításról szóló csekket, amely csúsztatott fizetési határidõt biztosít majd.


Weingartner Balázs, a társaság vezetõje vasárnap azt követõen közölte ezt az MTI-vel, hogy Heringes Anita, az MSZP országgyûlési képviselõje napközben új hulladékgazdálkodási törvény kidolgozását, valamint a jelenlegi "vízfej és számlagyár" megszüntetését szorgalmazta.     

Az NHKV elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, a korábbiakhoz hasonlóan a napokban is több rémhírt terjesztettek a szemétszállítás egységesítésével kapcsolatban. Kiemelte, ahogy eddig sem, úgy a jövõben sem fog leállni ez a közszolgáltatás, továbbá nem igazolódnak be azok a vádak sem, hogy a lakosságnak emelt összegû, összesített számlákat kell fizetnie.     

Kiemelte, a második negyedévi szemétszállítást tartalmazó számlák kiküldése jelenleg is folyamatban van, augusztusban pedig minden ügyfelük megkapja azt, a fizetési határidõ meghatározásánál figyelembe veszik a társaság késlekedése miatti csúszást. Weingartner Balázs hangsúlyozta, minden esetben csak az adott negyedévrõl szóló számlákat postáznak, így senkinek sem kell a megszokottnál nagyobb összeget befizetnie.     

A társaság vezetõje kitért továbbá arra is, hogy az NHKV folyamatosan egyeztet a szakmai egyesületekkel és az önkormányzatokkal a rendszer jelenleg is zajló átalakításáról, amelynek egyik célja, hogy a jövõben csökkenjen a cég kintlévõsége.

MTI - Kanizsa



2016-07-17 16:33:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül