Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893502    








Honlapkeszites

Levélváltás GE-ügyben

164-51/2009.
GE Hungary Zrt.
Philip Anthony Marshall elnök-vezérigaztató
1340 Budapest, Váci út 77.

Tárgy: tájékoztatás kérés

Tisztelt Elnök-vezérigazgató Úr!

Az elmúlt hetekben a GE Hungary Zrt. Magyarországi fényforrásgyártó tevékenységének jelentõs csökkentésérõl szóló hírek kaptak szárnyra.
Az írott és elektronikus sajtóban megjelenõ hírek arról szólnak, hogy a Generál Elektric felülvizsgálja magyarországi lámpagyártó tevékenységét, jelentõs termelés- és létszámcsökkentésre készül.

Városunk közvéleménye és jómaga aggódva figyeljük a híreket, mivel a GE Hungary Zrt. Nagykanizsán jelentõs számú munkavállalót foglalkoztat, városunk megbecsült és meghatározó munkáltatója.

Városunk és környékének infrastruktúrája, oktatási rendszere, jól képzett szellemi és fizikai erõforrásai továbbra is alkalmassá teszik Nagykanizsát, hogy biztosítsa a fényforrás gyártáshoz szükséges emberi erõforrásokat, valamint akár más GE üzletágnak is megfelelõ feltételeket tudunk biztosítani.

Kérem Tisztelt Elnök-vezérigazgató urat, szíveskedjen részemre tájékoztatást adni a nagykanizsai fényforrásgyártás jövõjével kapcsolatos elképzelésekrõl, és a foglalkoztatás várható alakulásáról.

Nagykanizsa, 2009. szeptember 4.

Tisztelettel: Marton István polgármester
 


Nagykanizsa Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatal
Marton István polgármester

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.

Tisztelet Polgármester Úr!

Köszönöm augusztus 11-én kelt levelét. Elõször is szeretném megköszönni az elmúlt évek során mutatott támogatását. Hadd fejezzem ki egyetértésemet: Nagykanizsa valóban kiváló infrastrukturális és humánerõforrás lehetõségeket kínál.

A globális fényforrás iparág gyökeres átalakuláson megy át, elsõsorban a változó jogszabályi környezet hatására. A kormányzatok világszerte új energiahatékonysági szabályozást vezetnek be. Megértjük, hogy munkavállalóink és azon közösségek vezetõi, ahol gyárunk üzemel, figyelemmel kísérik, milyen hatással lesznek ezek a változások a GE fényforrás üzletágának mûködésére.

Mint már bizonyára értesült róla, szeptember elsejével új Európai Uniós szabályozás lép életbe, amely a hagyományos izzók kivezetésérõl rendelkezik. A GE Lightingnak, ahogy a többi fényforrásgyártónak is, reagálnia kell a hagyományos izzók forgalmazását korlátozó, így termékkínálatunkat gyökeresen átalakító szabályozásra. Eközben lépnünk kell a világválság következtében kialakult jelentõs kapacitástöbblet kezelésére, s alkalmazkodnunk kell ahhoz a termékstruktúra-váltáshoz, amit a vevõk energiatakarékos fényforrások iránti megnövekedett igénye okoz.

Megrendeléseink a gazdasági válság és a világ több pontján életbe lépõ energiahatékonysági szabályozások miatt csökkennek, ezért nincs más választásunk, mint alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz. Folytatjuk a GE Lighting üzletágának 2007-ben kezdett átalakítását, melynek célja jövõben sikereink és növekedésünk megalapozása.

Mindenekelõtt szeretném hangsúlyozni, hogy a magyarországi és nagykanizsai termelés továbbra is a Ge Lighting üzletága fontos része, s az is marad. Ugyanakkor a világon mindhol folytatjuk mûködésünk felülvizsgálatát, hogy tudjuk, a fényforrásiparág átalakulására adott válaszként hol szükséges további lépéseket tennünk.

Amennyiben az elemzések azt mutatnák, hogy szükséges a magyarországi termelésünk átalakítása, természetesen konzultációt kezdeményeznénk a munkavállalók képviseleteivel és tájékoztatnánk a legfontosabb érintetteket, így önkormányzati partnereinket. Tájékoztatásul csatolom Önnek az közelmúltban a médiához eljuttatott hivatalos nyilatkozatunkat. Amennyiben olyan sajtómegkeresés érkezik Önhoz, amellyel kapcsolatban egyeztetni kíván velünk, kérem, keresse kommunikációs igazgatónkat, Kalocsai Kingát a 06-30-350-0298 telefonszámon.

Felkértem Herman Miklóst, nagykanizsai gyárigazgatónkat, hogy folyamatosan tájékoztassa Önt és az önkormányzatot minden, a magyarországi termelésünket érintõ fejleményrõl.

Budapest, 2009. augusztus 18.

Tisztelettel: GE Hungary Zrt., Phil Marshall elnök-vezérigazgató
 



2009-09-04 12:45:03


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül