Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891520    








Honlapkeszites

Emelkedett az alakuló cégek száma az elsõ félévben

Emelkedett az alakuló cégek száma az idei elsõ félévben; több mint 13 ezer új céget alapítottak, 7,6 százalékkal többet az elõzõ év azonos idõszakához képest - közölte az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb összegzése alapján hétfõn.


A tájékoztatás szerint ugyanakkor ezzel párhuzamosan a megszûnõ vállalkozások száma 5,7 százalékkal több mint 24 500-ra csökkent, de még így is jelentõsen több cég szûnik meg, mint amennyit alapítanak, folytatódik az évek óta tartó tisztulási folyamat.    

 "2016 elsõ félévének adatai az Opten év eleji prognózisának megfelelõen alakultak, amely szerint az új vállalkozások beindításában pozitív elmozdulás volt várható" - idézi az elemzés Pertics Richárdot, az adatokat közzétevõ Opten Kft. céginformációs igazgatója.     

A közlemény szerint a hitelezés és a gazdasági kilátások kedvezõ alakulása, a fogyasztói bizalom enyhe erõsödése, valamint a jogalkotók konszolidációs törekvései a vállalkozói kedv bõvülését eredményezték az egy évvel korábbi idõszakhoz viszonyítva.     

A kormány intézkedései (a piacra lépés feltételeinek szigorítása, a tulajdonosok és a vezetõk felelõsségi körének kiterjesztése, kötelezõ feltõkésítés) hatására a magyar gazdaság némileg fehéredik, ám a vállalkozói bizalom helyre állásáról, illetve gazdasági fellendülésrõl még nem igazán beszélhetünk" - tette hozzá Pertics Richárd.

MTI - Kanizsa



2016-07-18 14:25:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül