Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948870    








Honlapkeszites

Marton István: Feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen a Vízmû gazdálkodásával kapcsolatban

Meggyõzõdésem, hogy 2006 õszén Nagykanizsa polgárai arra hatalmaztak fel, amikor megtiszteltek a bizalmukkal és polgármesternek választottak, hogy tisztességesen vezessem ezt a várost.
Továbbá azt is vallom, hogy elvárják tõlem a kanizsai emberek, ha ezzel ellentétes szándékokat észlelek, egyes nagyobb, népes táborral rendelkezõ pártokhoz csapódott elvtelen megélhetési politikusok részérõl, akiket én csak haszonlesõ vadhajtásoknak neveznék, akkor az ellen a lehetõ leghatározottabban lépjek fel.

Júliusban a fenti gondolatok szellemében nyilatkoztam a sajtónak, hogy „közel három éven át voltam kénytelen védeni a város kasszáját a keselyûktõl, nyilván nem fogom közéjük dobni a kulcsot most sem.”


Polgármesteri esküm miatt nem maradt más lehetõségem, mint az, hogy a korrupciógyanús ügyek elleni küzdelem élére állva, feljelentést tegyek a Délzalai Vízmû Zrt.-nél - 100 %-ban önkormányzati tulajdonú cég - folytatott „közpénz kiszivattyúzás nyílt pályázat nélkül haveroknak” címû gyakorlat miatt a nyomozásra jogosultnál. A konkrét tudomásomra jutott ügy alapján kijelenthetõ, hogy az önkormányzati tulajdonú vízszolgáltató szándékosan megkerüli a közbeszerzési törvényt és egy közpénzekkel gazdálkodó cégtõl minimálisan elvárható nyílt pályáztatásokat. Teszi mindezt azért, hogy a zsírosabb munkák célzott odaítélése valósulhasson meg, hogy ezeket a megrendeléseket SZDSZ-es és FIDESZ-es barátok, rokonok nyerjék meg.

A feljelentést az alábbi konkrét példa miatt teszem. Cseresnyés Péter rokonának (sógor, võtárs) a cége, a Tabán-Bau Kft. úgy nyert meg el közel 50 milliós területrendezési, földmunkát jelentõ megrendelést, hogy nem lett kiírva közbeszerzés. (Helytelenül állította Szabó Zoltán képviselõ úr budapesti sajtótájékoztatóján, hogy volt közbeszerzés.) Pedig 8 millió forint felett kötelezõ lett volna, ezzel szemben csak meghívtak 4 vállalkozót és abból lett kiválasztva csodák-csodájára a Cseresnyés Péter rokona.

Összegezve, közbeszerzés nélkül, 4 kiválasztott, aki részt vehet a meghívásos zártkörû pályázaton, Cseresnyés rokona nyer. Én az ilyen és ehhez hasonló alkalmatlansági okok miatt döntöttem úgy, hogy mennie kell a vezérigazgatónak, amit Cseresnyés utasítására a Fidesz frakció meggátolt. Itt van az illegálisan összehívott VII. 7-i közgyûlés jegyzõkönyve, melybõl kiderül, ki támogatta, hogy ne én, hanem egy fideszes önkormányzati képviselõ menjen a cég július 31-i közgyûlésére helyettem. Megakadályozandó, hogy a vezérigazgató eltávolításával megszüntessem a cégnél az ilyen jellegû ügyeket.

Válaszoljon bárki arra, ha egy cégvezetõnek tisztességes szándékai vannak, akkor miért nem nyilvános pályázatot ír ki, hogy azon bárki elindulhasson, s ily módon megtalálhassa a legkedvezõbb ajánlatot, miért törvénytelen zártkörû mutyikat folytat?

Nyílván Önökben is felvetõdik a kérdés, hogy miért áll érdekében Cseresnyés Péternek az, hogy egy közpénzbõl gazdálkodó cégnél így menjenek a dolgok, ha úgy van ahogy õ állítja, hogy semmi elõnye nem származott a rokonának adott zsíros megbízásból?

Bennem pedig az merül fel, hogy egy olyan becsületes, tisztességes párt, mint amilyennek én a Fideszt megismertem meddig tûri el a soraiban a Cseresnyés Péterhez hasonló vadhajtásokat? Annál is inkább, mivel Orbán Viktor elnök úr azt mondta a napokban, hogy kormányra kerülésük esetén kemény és korrekt vizsgálat és elszámoltatás lesz a kétes, korrupciógyanús ügyekben. Az élet úgy hozta, ha valóban komolyan gondolja Elnök úr ezt a dolgot, amiben én õszintén hiszek, hogy igen, akkor nem kell kormányra kerülésig várnia..
 



2009-09-04 12:58:42


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül