Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948275    








Honlapkeszites

Marad az éjjeli nyitva tartás

Mint elõzõ lapszámunkban ígértük, most beszámolunk a közgyûlés döntésérõl az üzletek éjszakai nyitva tartásával kapcsolatban. Az ügy parázs vitát váltott ki, megszólaltak az érintettek – egy lakó a Platán sor 1/A-ból, s egy a Platán sor 4-bõl, valamint a gyorsbüfé üzletvezetõje –, s több képviselõ is elmondta a véleményét.

Bizzer András elsõ felszólalóként kiemelte, ugyan számít a vádakra, de egyáltalán nem vállalkozó-ellenes. Õ is, s dr. Kolonics Bálint is kifejtették saját álláspontjuk okait. Többen is felemlegették a bírósági döntést, mely az üzlet javára döntött; a kérdés az volt, hogy a július 3-i közgyûlésen esett-e errõl szó. Bizzer András szerint az elõterjesztésben ugyan nem szerepelt, de szóban elhangzott a bírósági ítélet ténye.


A városatyák mindannyian egyetértettek abban, hogy a végeredmény – miszerint a közgyûlés által 2009. július 3-án hozott, az üzletek éjszakai nyitva tartását szabályozó rendeletet hatályon kívül helyezték – nem oldja meg a lakók problémáját. Bene Csaba szerint is megoldást kell találni mindkét fél számára, s egyáltalán nem biztos, hogy a zárt tér létrehozása teljesen megoldja a problémát, de abban sem lehet bízni, hogy a rendõrség vagy a közterület-felügyelet megoldja a gondokat – ember és pénz hiányában szenved ugyanis mindkét szervezet.
Miután a két lakó elhagyta a Medgyaszay Házat, dr. Kolonics Bálint felkérte Marton István polgármestert, hogy a nyílt ülésen tegyen ígéretet, miszerint felkeresi dr. Molnár József rendõrkapitányt, mert ezzel az ügy nincs lezárva, õk a környéken élõ embereknek is kívánnak segíteni. A polgármester felkérte az említett képviselõt, hogy vegye fel õ a kapcsolatot a rendõrkapitánnyal, s intézkedjenek az ügyben.
S.E.



2009-09-04 13:10:46


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül