Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948226    








Honlapkeszites

Kultúrájukat ápolták

A Du­nán­tú­li Re­gi­o­ná­lis Ro­ma Fesz­ti­vált öt év­vel ez­elõtt hoz­ta lét­re a Du­nán­tú­li Ro­ma Ve­ze­tõk Szö­vet­sé­ge.

Nagy Jó­zsef György, a Du­nán­tú­li Ro­ma Ve­ze­tõk Szö­vet­sé­gé­nek el­nö­ke köszöntötte a megjelenteket. A Ko­dály Zol­tán Vas­utas Mû­ve­lõ­dé­si Ház­ban meg­ren­de­zett re­gi­o­ná­lis fesz­ti­vált Ko­lom­pár Or­bán, az Or­szá­gos Ci­gány Ön­kor­mány­zat el­nö­ke nyi­tot­ta meg:
– Ze­ne, tánc, kul­tú­ra, ha­gyo­mány – mi is ma­radt ne­künk más azon kí­vül, hogy össze tu­dunk jön­ni, be­mu­tat­juk a kul­tú­rán­kat, de mind­nyá­jan tud­juk, óri­á­si baj van a ro­ma tár­sa­da­lom ber­ke­in be­lül. Ma a rend­szer­vál­tás után 16 év­vel saj­nos ki­je­lent­he­tõ, sok­kal ros­­szab­bul él­nek a ro­mák, mint a rend­szer­vál­tás elõtt. Nincs más ki­út, össze­fo­gás­ra, egy­ség­re van szük­ség.


A fesz­ti­vá­lon be­mu­tat­ko­zott töb­bek kö­zött a Vá­ri Ha­gyo­mány­õr­zõ Ci­gány Tánc­cso­port a So­mogy me­gyei Nagy­ber­ki­bõl, az Iharosberényi Ha­gyo­mány­õr­zõ Ci­gány Együt­tes, a Pé­csi Fi­úk, Cson­ka An­na ci­gány nó­ta­éne­kes, a Ba­bai Ro­ma Kok­tél Show, a Ka­ni­zsa Csil­la­gai, és a Fe­hér Kí­gyó Ha­gyo­mány­õr­zõ Együt­tes.

B.E.



2007-10-21 17:59:59


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül