Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892639    








Honlapkeszites

Kamara: csaknem 700 vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjához

Tavaszi indulása óta csaknem 700 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! projekthez, nyár végéig pedig további 300 csatlakozás várható - közölte a program egyik szervezõje, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hétfõn az MTI-vel.


Felidézték: az infokommunikációs (IKT) motivációs és szemléletformáló program fõ célja, hogy digitális technológiákat, szolgáltatásokat kínáljon a kkv-knak. Országosan 29 infokommunikációs tanácsadó segít átvilágítani a cégek jelenlegi digitális helyzetét és szakértõi javaslatot tesznek, milyen megoldásokra van szüksége a vállalkozásnak. Emellett a program jelentõs támogatást biztosít a digitális eszközök, szolgáltatások és integrált rendszerek kedvezményes beszerzéséhez is, illetve vissza nem térítendõ támogatásokat és kombinált kedvezményes hitelt ad.     

Eddig fõként üzleti internet elõfizetések, valamint az egész vállalkozás mûködésére kiható ügyfélkapcsolati (CRM) rendszerek vagy éppen vállalatirányítási (ERP) modulok iránt érdeklõdtek a legtöbben, de a felhõ alapú szolgáltatásokkal kapcsolatban egyaránt informálódtak a kkv-k.     

A projektben részt vevõ cégek megkapják a digitálisan felkészült vállalkozás minõsítést - ezt eddig 372 vállalkozásnak ítélték oda a szakemberek -, melynek birtokában plusz 5 százalék vissza nem térítendõ többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.     

Az MKIK közölte azt is, hogy õsszel folytatódik a 127 állomásból álló információs nap elnevezésû rendezvénysorozat is, ahol a vállalkozások konzultálhatnak a szakértõkkel.     

A projekt ismertetõje szerint a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében mûködõ program a hazai kkv-k versenyképességének növelését célozza. A közel kétéves idõtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújt segítséget, lebonyolítása Közép-Magyarország kivételével országosan zajlik. A kormányzati támogatással létrehozott projekt arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos papír alapú feladatvégzést, vagy a meglévõ, korszerûtlenné vált informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

MTI - Kanizsa



2016-08-08 13:29:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül