Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892369    








Honlapkeszites

Cseresnyés Péter: 26 ezer diák dolgozik a nyári diákmunka program keretében

A nyári diákmunka program keretében 26 ezer tanuló vállalt munkát az önkormányzatoknál vagy az önkormányzati fenntartású intézményeknél - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


Cseresnyés Péter kiemelte: a fiatalok az önkormányzatoknál jellemzõen adminisztratív, az önkormányzati fenntartású intézményeknél (óvoda, iskolai konyha, kertészet) kisegítõ feladatokat tudnak ellátni.     

A nyári diákmunka program fõként azoknak a fiataloknak ad munkalehetõséget, akik olyan településen, vagy földrajzi régióban élnek, ahol a piaci körülmények között nehezebben tudnának munkát találni. Az államtitkár példaként említette Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, ahol több mint 4000 tanuló dolgozik a program keretében.     

Cseresnyés Péter szerint a nyári diákmunka program azért fontos és hasznos a fiataloknak, mert ez munkakultúrát közvetít számukra, munkatapasztalatot szereznek, és a késõbbi munkahelyük kiválasztásában is segíti õket.     

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy Magyarországon a legfrissebb adatok szerint a fiatalok foglalkoztatottsága 26-27 százalék között mozog, munkanélküliségi rátájuk pedig 15 százalék alá csökkent.

MTI - Kanizsa



2016-08-11 11:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül