Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895394    








Honlapkeszites

Országos kampányban tájékoztat a mérõórák rendszeres ellenõrzésérõl az energiahivatal

A lakossági fogyasztásmérõkkel: a víz-, villany- és gázórákkal kapcsolatos tudnivalókra, rendszeres ellenõrzésük fontosságára hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH).


A legfontosabb információkat két kiadványban is összegezték, az energiahivatal munkatársai országos kampánykörúton ismertetik a legfõbb tudnivalókat.     

Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal szóvivõje elmondta, a szolgáltatók a háztartásokban fellelhetõ tizenötmillió mérõóra mintegy tíz százalékát ellenõrzik évente. Az ellenõrzések nyomán mintegy másfélezer panasz születik. Ezek feldolgozása egyértelmûen azt mutatja, hogy a fogyasztók ismeretei jogaikról és kötelezettségeikrõl hiányosak - fogalmazott.     

Kolozsi Sándor, a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal Fogyasztóvédelmi Fõosztályának vezetõje azt emelte ki, hogy ha a fogyasztásmérõkön valamilyen illetéktelen beavatkozás történik, az szabálytalan vételezésnek minõsül és kötbér kiszabását jelentheti. Ennek összege a pár tízezer forinttól akár több millió forintig is terjedhet. A tevékenység legnagyobb kockázata mégis inkább az, hogy élet- és balesetveszélyes.     A fõosztályvezetõ hangsúlyozta, nincs jó fogyasztóvédelem felkészült fogyasztók nélkül. Ebben próbálnak segítséget nyújtani a két kiadványukkal.       

Az Óvja mérõóráját! és az Ismerje meg jogait! címû kiadványok mindenki számára elérhetõek a kormányhivatalok ügyfélszolgálati helyein - mondta Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal fõigazgatója. Õ a fontos tudnivalók közül azt emelte ki: a köznyelvben áram-, gáz- vagy vízlopásnak nevezett méretlen vételezés - annak mértékétõl függõen - akár büntetõpert is vonhat maga után.

MTI - Kanizsa



2016-08-13 07:44:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül