Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894719    








Honlapkeszites

Kvótareferendum - Hétfõn befejezõdik az értesítõk postázása

Hétfõn befejezõdik az októberi népszavazásra szóló értesítõk postázása.


A Nemzeti Választási Iroda augusztus 8-án hétfõn kezdte meg a névre szóló küldemények postázását minden olyan magyar állampolgár részére, aki a rendelkezésre álló információk szerint az október 2-i népszavazáson szavazhat. Az NVI az értesítõben az országos népszavazás kitûzésérõl, és arról tájékoztatja a magyarországi lakcímmel rendelkezõ választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.     

Az NVI az értesítõk kiküldésével a Magyar Postát bízta meg.     

A mintegy 8 millió választópolgárnak legkésõbb augusztus 15-éig postázzák az értesítõt. Ha valaki nem kapja meg, akkor ezt a jegyzõnél (a helyi választási iroda vezetõjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítõt állít ki.     

Az értesítõ a választópolgár személyes adatai közül csak a nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. Egyértelmûvé teszi továbbá a szavazás helyét és idejét is.     

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október 2-i népszavazásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítõt.     

Az Országgyûlés május 10-én rendelte el a kötelezõ betelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyûlés hozzájárulása nélkül is elõírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítését?"

MTI - Kanizsa



2016-08-14 10:00:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül