Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892828    








Honlapkeszites

Közel egymilliárdos foglalkoztatásfejlesztési program indult Zalaegerszegen

Az egyre jelentõsebb munkaerõhiány kezelését, illetve a munkanélküliség csökkentését egyaránt szolgálja az a 934 millió forintos pályázati program, amelyet Zalaegerszeg nyert foglalkoztatásfejlesztésre - tájékoztatta a város önkormányzata szerdán az MTI-t.


A közlemény felidézi, hogy a zalai megyeszékhelyen egyre nagyobb problémát okoz a vállalkozások számára a megfelelõ képzettségû és mennyiségû munkaerõ megtalálása.     

Zalaegerszeg gazdaságának szüksége van egy közvetlen, belsõ megállapodásra, egy úgynevezett foglalkoztatási paktumra, amely elsõsorban a munkaerõhiány kezelését célozza - tudatták.     

A vállalkozások igényeire alapuló foglalkoztatásfejlesztési program megvalósítására nyert a város 934 millió forint európai uniós támogatást a Széchenyi 2020 pályázati keretébõl, amely a költségek száz százalékára költhetõ. A program célja a munkanélküliség csökkentése, Zalaegerszeg foglalkoztatási szintjének növelése, az önkormányzat, a foglalkoztatók és a képzõ intézmények partneri együttmûködésének támogatása, fejlesztése.     

A helyi foglalkoztatási együttmûködéseket célzó projekt a Zala Megyei Kormányhivatal és a zalaegerszegi önkormányzat tulajdonában lévõ Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. konzorciumi együttmûködésében valósul meg.     

A program keretében júliusban megkezdte mûködését Zalaegerszeg belvárosában az a fejlesztési vagy paktumiroda, amelynek feladata a partneri, vállalkozói kapcsolattartás, az információk gyûjtése és továbbítása. Az iroda munkatársai a vállalkozók számára tájékoztatást adnak a támogatási és hitellehetõségekrõl, de továbbítják a vállalkozások által feltárt problémákat a szakmai szervezetek és hatóságok felé.     

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) korábban már jelezte: az elmúlt esztendõben 1800 új munkahely jött létre a zalai megyeszékhelyen, és az ott mûködõ cégek jelzései alapján idén is ezres nagyságrendû új álláshelyet teremtenek.     

A közeljövõben mintegy 40 milliárd forintos beruházással megvalósuló, Európában is egyedülálló jármûipari tesztpálya Zalaegerszegnek olyan további gazdasági fejlõdést biztosíthat, ami minden ott mûködõ vállalkozásnak elõrelépést jelenthet.

MTI - Kanizsa



2016-08-17 15:50:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül