Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948315    








Honlapkeszites

Köszönet a kortárs-segítõknek

A Nagykanizsai Rendõrkapitányság Bûnmegelõzési Csoportja „Nyár-búcsúztatót” tartott a Bûnmegelõzési Csoport által kiképzett kortárs-segítõk számára a Csónakázó-tónál lévõ Zöldtáborban. Megköszönték a fiataloknak a zalakarosi gyógyfürdõben és környékén, valamint a nagykanizsai strandon és a város területén végzett bûnmegelõzési jellegû munkájukat. A programra meghívást kaptak a zalaegerszegi kortárs-segítõk is, akikkel a jövõben szorosabb kapcsolatot szeretnének fenntartani a kanizsaiak.

Dr. Molnár József r. alezredes, a Nagykanizsai Rendõrkapitányság vezetõje köszöntõ szavaiban kiemelte: a mai nappal hivatalosan is lezárták az idegenforgalmi szezont, s ezzel befejezõdött a több mint kéthónapos munka, amit Nagykanizsán és Zalaegerszegen végeztek.

(További képek a Galériában)


Az öt éve mûködõ Bûnmegelõzési Iroda eredményes munkáját mutatja, hogy jelentõsen csökkent a bûncselekmények száma. Idén is sikerült egyetlen strandi lopással megúszni az idegenforgalmi szezont, a nagykanizsai strandfürdõrõl nem is érkezett bejelentés. Zalakaroson idén is megjelent az a 70 éven felüli hölgy, aki tavaly több lopással volt gyanúsítható. A kortárs segítõk és a biztonsági szolgálat hathatós közremûködésével villámgyorsan elhagyta a fürdõ területét. Az „eredmények” között a rendõrkapitány megemlítette 49 strandpapucs visszaszerzését, ugyanis egy papucs nélkül érkezõ buszos társaság papucsban akart távozni.
A Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság képviseletében Dedics Zoltán r. ezredes rendészeti igazgató, fõkapitány helyettes, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnöke összességében elmondta, a nyári turistaforgalmat eseménymentesnek lehet értékelni. Egyetlen napon vonult végig a Balaton parton egy tolvajcsapat, akik minden strandon loptak valamit. Átlagosan 10-15 százalékos az ismertté vált bûncselekmények száma. Továbbra is szükség van a segítõkre, és mindent megtesznek üzemeltetésük érdekében. Az önkormányzatok adományai nélkül a rendõrség saját költségvetésbõl nem tudná finanszírozni az irodákat.
Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere köszönõ szavaiban megjegyezte, a gazdasági válságra való tekintettel különös figyelmet fordítottak idén a közbiztonságra. A járõrözés még a közúti közlekedést is elõsegítette, viszonylag kevés közúti baleset történt a város közigazgatási területén. Szirtes Lajos és Marton István polgármester megígérték: bár jövõre rosszabb gazdasági körülmények közé kerül az önkormányzatok sokasága, kellõ figyelmet fordítanak a támogatásra. Végül dr. Molnár József ajándékot adott át a jól végzett munkáért a fiataloknak.
B.E.
 



2009-09-15 09:22:57


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül