Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895248    








Honlapkeszites

Kiírták a szociális tûzifapályázatot

Megjelent a pályázati kiírás a szociális célú tüzelõanyag-vásárlás támogatására, a települési önkormányzatok jövõ héttõl nyújthatják be pályázatukat - közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint az ötezernél kevesebb lakosú településeknek szóló pályázat kerete idén is hárommilliárd forint. A támogatásból az önkormányzatok tüzelõanyagot - keménylombos tûzifát, lágylombos tûzifát, illetve barnakõszenet - vásárolnak, és a helyi rendelet alapján kiválasztott, szociálisan rászoruló lakosok között osztják majd szét ingyen.     

Az önkormányzatok a jövõ héttõl szeptember 30-áig nyújthatják be pályázatukat, amelyet október 30-ig elbírálnak. A nyertes önkormányzatok a támogatásból vásárolt tûzifát, illetve szenet 2017. február 15-éig osztják ki a rászorulók részére, a támogatás teljes összegét legkésõbb 2017. március 31-éig használhatják fel.     

Az elmúlt öt évben mintegy tízmilliárd forintot biztosított a kormány a rászorulók téli tüzelõjére, ezáltal rezsicsökkentésére. A múlt télen mintegy 180 ezer rászoruló jutott így ingyenes tüzelõanyaghoz - jegyezték meg.

MTI - Kanizsa



2016-08-24 04:42:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül