Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891865    








Honlapkeszites

Zala megyében 7 ezer alá csökkent az álláskeresõk száma

Zala megyében tovább csökkent a regisztrált álláskeresõk száma, július végén 6984 álláskeresõ szerepelt a nyilvántartásban, csaknem 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási fõosztálya kedden az MTI-vel.


A hivatal adatai szerint júliusban 300-zal kevesebb álláskeresõt regisztráltak, mint a nyár elsõ hónapjában. A korábbi években, júliusban kismértékben változott a nyilvántartott álláskeresõk száma. A mérséklõdésben az idén az is szerepet játszott, hogy júliusban bõvült a közfoglalkoztatás - Nagykanizsán speciális közfoglalkoztatási pilot kezdõdött - és a feldolgozóiparban is nagyobb volt a munkaerõigény.     

A gazdaságilag aktív népesség 5,5 százaléka volt regisztrált álláskeresõ július végén Zala megyében: az álláskeresési ráta az elõzõ havinál 0,3 százalékponttal, míg az egy évvel korábbinál 1,5 százalékponttal volt alacsonyabb.     

Júliusban a munkáltatók az elsõdleges munkaerõpiacon 860 új álláshelyet jelentettek be. Az év elsõ 7 hónapjában összesen 6,5 ezer új, nem támogatott álláshely volt a megyében.     

A nyár második hónapjában több mint 1,5 ezer álláskeresõ került ki a regisztrációból, közülük csaknem ezren tudtak elhelyezkedni.     

Folyamatosan csökken a tartósan - egy évnél hosszabb ideje folyamatosan - álláskeresõk száma is, július végén 1,9 ezren voltak a nyilvántartásban, csaknem 700-zal kevesebben, mint egy évvel korábban - közölte a kormányhivatal.

MTI - Kanizsa



2016-08-24 04:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül