Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892971    








Honlapkeszites

A magyar agrártermékeket népszerûsítik Szlovéniában

A magyar agrártermékeket népszerûsítik Szlovéniában az 54. AGRA nemzetközi vásáron Gornja Radgonán.


A kiállítás díszvendége idén Magyarország, amely a turisztikai értékek mellett fõként a kis- és középvállalkozások által elõállított minõségi magyar termékeket mutatja be. A 18 magyar kiállító többsége agrár- és élelmiszer-ipari vállalkozás, amelyek nemzetközi partnereket keresnek.

A magyar standon jelen van a 22 hazai erdõgazdaság és nemzeti park is. Dr. Nagy István a Földmûvelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: „Végre kezdünk ráébredni azon értékeinkre, amik vannak, hogy nem kell felvennünk a versenyt a modern tömegtermeléssel, hanem sokkal inkább ragaszkodnunk kell a hagyományos alapokon a minõségi termelésre. Hiszen azok az ízek, azok a termékek, amelyek évszázadok alatt formálódtak és alakultak ki a magyar vidéken, azok mindenütt a világon a lehetõ legmagasabb kategóriába tartoznak.”

Magyarország ma Szlovénia ötödik legfontosabb gazdasági partnere. Évente 1,7 milliárd euró a két ország közötti áruforgalom, amit 2 milliárd euró fölé akarnak növelni. A Magyar Nemzeti Kereskedõház a világ számos pontján és a szomszédos országokban is népszerûsíti a magyar termékeket, és ahogyan a szlovén agrárvásáron kiderült, erre van is fogadókészség.

Skapinyecz Péter a Magyar Nemzeti Kereskedõház igazgatója elmondta:" Ez a segítség nagy elõrelépési lehetõséget jelent a kis- és középvállalkozóknak, akik szeretnének a másik piacon megjelenni. Úgy az itteni magyar vállalkozások a magyarországi piacon, mint a magyar vállalkozások a szlovéniai piacon. Az itteni magyarság egy közvetítõ közeget jelent az egész szlovéniai térség számára. Tehát ha valaki itt szerez egy partnerséget, azzal már beléphet a szlovén piacra, innentõl a szlovén partner tudja egész Szlovéniát teríteni az õ termékével.”

A nemzetközi vásár tapasztalata az, hogy a kiemelkedõ minõségû magyar termékek iránt a régióban nagy az érdeklõdés, ami tovább javíthatja a hazai export-teljesítményt.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-08-25 07:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül