Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895179    








Honlapkeszites

Óvatosan a trombitafolyondárral!

A csodaszép virágú növény minden része mérgezõ, semmiképp se kerüljön gyerek szájába a virága vagy zöldbabhoz hasonló termése.


Észak-Amerika keleti és déli részén õshonos, trombitacserje néven ismert, levelei páratlanul szárnyaltak, narancssárga, téglavörös virágai egész nyáron nyílnak.

Kapaszkodó gyökereivel gyorsan benõ falakat, rácsokat, kerítéseket, (környezetünkben az egyik villanyoszlop gyönyörû virágpompa), hosszan felfutott rajta. A fiatal hajtásokat megerõsödésükig locsoljuk és ajánlatos támrendszerhez erõsíteni. Szabadba 10-12 méterre is felfut, növénytartóban is eléri a 2-3 métert.

Júliustól szeptemberig virágzik, hosszúkás tokterméseket nevel. Meleg és fénykedvelõ, a szeles idõt nem szereti, az idõsebb példányok a szárazságot jól tûrik, semleges és savanyú talajon is szépen fejlõdik. Meghálálja a bõ öntözést, augusztusban ajánlatos tápoldatozni.

Az elnyílt virágait szedjük le, a fiatal növények tövét takarjuk, árnyékoljuk. Tél végén a vesszõket vissza kell vágni, így megújulásra késztetjük a trombitafolyondárt. Még a tél beállta elõtt töltsük fel földdel a gyökérnyakat, így megóvhatjuk a téli fagyoktól. A kártevõk közül a cserebogár és a tetvek jelentenek veszélyt.

Mindegyik része mérgezõ! Ahol kisgyerek van, ne neveljünk saját növényt, hanem inkább másokéban gyönyörködjünk- írta a hobbikert.hu.

greenfo.hu - Kanizsa



2016-08-28 05:56:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül