Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893612    








Honlapkeszites

Cseresnyés: 660 ezerrel nõtt a foglalkoztatottak száma 2010 óta

Az elmúlt hat évben több mint 660 ezerrel nõtt a foglalkoztatottak száma, és 5 százalékra csökkent a munkanélküliség, de van még tartalék, 250 ezren várnak munkára - mondta Cseresnyés Péter munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkár a friss statisztikai adatokra reagálva.


Hozzátette, a vendéglátás, mezõgazdaság, informatika, feldolgozóipar is keresi a munkavállalókat, ezt az igényt kell kielégíteni megfelelõ képzéssel, orientálással.     

Az elmúlt idõszakban már látható volt, hogy verseny alakult ki a piacon a szakképzett munkaerõért, amit az is mutat, hogy lassan három éve jelentõsen emelkednek a reálbérek Magyarországon - tette hozzá.     

Hangsúlyozta, mindenkinek, a munkavállalóknak, a munkaadóknak és a kormánynak is az az érdeke, hogy továbbra is jelentõs mértékben nõjön a foglalkoztatottak száma. A képzések, foglalkoztatás-politikai eszközök segítségével tudnak újabb munkavállalókat a munkaerõpiacra terelni - mondta.     

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak az adatközlést követõen kiadott kommentárja kiemelte, hogy a foglalkoztatottak száma újabb csúcsot döntött, az 5 százalékos munkanélküliségi ráta pedig olyan alacsony, amilyet a rendszerváltás óta még nem mértek az országban.     

A versenyszféra folyamatos bõvülésének, a munkát terhelõ adók csökkentésének és a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetõen töretlenül emelkedik a foglalkoztatottság Magyarországon, ami a költségvetés bevételeinek alakulására és a háztartások fogyasztására is kedvezõ hatással van - hangsúlyozta az NGM.

MTI - Kanizsa



2016-08-30 11:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül