Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892758    








Honlapkeszites

Most venne lakást? Itt az új államilag támogatott forinthitel

Októbertõl indul az új lakáshitel-támogatási rendszer. A forintalapú hitelek kamata és kezelési költsége együtt tíz százalék alatt lesz, de jóval szûkebb kör veheti csak igénybe, mint a korábbi, júliusban megszüntetett kölcsönöket. A bankok nem számítanak nagy rohamra.

Júliustól megszüntették a korábbi lakástámogatási rendszert, így búcsút mondhattunk a szocpolnak és a támogatott lakáshiteleknek is. A kormány azzal indokolta a lépést, hogy ezzel három év alatt 170 milliárd forintot takaríthat meg a költségvetés - adta hírül az MR1-Kossuth Rádió


Az intézkedést még azok is kritikusan fogadták, akik korábban támadták a lakástámogatási rendszert. Mindenki attól tartott, hogy emiatt végképp leáll a lakáspiac forgalma, és a devizahiteleknek nem lesz alternatívájuk. Miközben éppen a devizahitelezés visszaszorítása a cél. A kormány a nyár elején bejelentette, hogy egy jóval szûkebb körnek októbertõl lehetõsége lesz egy újfajta, támogatott lakáshitel felvételére. Csakhogy - ahogy a kritikusok fogalmaztak - éppen a lakásépítési fõszezonban maradt támogatott forinthitel nélkül a piac. Az október 1-tõl igényelhetõ újfajta támogatott hitelt nem lehet használt lakáshoz felvenni.



2009-09-17 10:56:36


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül