Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894400    








Honlapkeszites

Három új magyar gyártású autóbusszal gyarapodott a kanizsai jármûállomány

Három magyar gyártású autóbusszal bõvült az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. nagykanizsai forgalmi üzeme. A helyközi járatokkal utazók már felfigyelhettek az új fehér jármûvekre.


A nyílt közbeszerzési eljárás során Nagykanizsára került buszokat már használatba is állították. Kétféle - egy elõvárosi alacsony padlós, illetve kettõ normál kivitelezésû helyközi - új autóbusz szolgálja az utazók kényelmét.

Az üzemeltetés szempontjából is kiválóak a 80 százalékban magyar gyártású buszok, hiszen megfelelnek az Euro6-os környezetvédelmi szabványnak és kedvezõ az üzemanyag-fogyasztásuk. A könnyû vázszerkezet miatt pedig egy tonnával könnyebbek, mint hasonló kategóriájú társaik.

Kérdésünkre Lakner István nagykanizsai üzemvezetõ elmondta: „A viszonylatokat úgy állapítottuk meg, hogy a Zala megyei megyei jogú városokat fogja összekötni, tehát ezek az autóbuszok úgyanúgy közlekednek Zalaegerszeg-Nagykanizsa, Nagykanizsa-Letenye, Nagykanizsa-Lenti illetve Nagykanizsa-Keszthely között is. Sõt Zalakarost még kihagytam a sorból, de járnak még Gyékényes felé is. A külsõ telephelyeik, Gelse, Tótszerdahely a hátam mögött látható busznak pedig Nagykanizsa lesz.”

A társaság további fejlesztéseket és autóbusz-beszerzést tervez, hiszen az elöregedett nagykanizsai gépjármûparkot frissíteni kell.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-09-01 05:49:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül