Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893162    








Honlapkeszites

Opten: pozitív fordulat következett be az építõiparban a nyáron

Az építõipari termelés csökkenése ellenére pozitív irányba fordult az ágazat, júniusban a szerzõdésállomány évek óta elõször elkezdett növekedni, miközben júliusban egy százalékkal, 160 ezerre bõvült az ágazatban dolgozó alkalmazottak száma az egy évvel korábbihoz képest - közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel.


A közlemény szerint 2016 júliusában 225 céget alapítottak és 463 céget töröltek az ágazatban. A magas cégtörlési szám részben a konszolidáció eredménye, ugyanakkor az építõipar még mindig az egyik legfertõzöttebb ágazat. További problémát jelent, hogy a megszüntetéshez vezetõ eljárások között még mindig 40 százalék körül van a felszámolások aránya, míg a többi szektorban 25-30 százalék körüli értékekkel lehet találkozni - áll a tájékoztatásban.     

A közlemény szerint vélhetõen 2017 elejéig megáll az építõipar esése, és a termelési volumenek is növekedési pályára állhatnak majd, de nem szabad megfeledkezni az építõipar egyik legnagyobb problémájáról, a munkaerõhiányról, amire úgy tûnik még nincs megnyugtató megoldás.     

A cég szerint az elmúlt évek nehézségeit megrendelési oldalról elsõsorban a központi beruházások visszaesése okozta, a szektor szerzõdésállománya gyakorlatilag 2014 óta folyamatosan csökkent 2016 nyaráig, de most úgy tûnik, a gazdasági fejlõdés és a lakástámogatási programok lassan ellensúlyozni tudják az infrastruktúra-fejlesztések csökkenését.

MTI - Kanizsa



2016-09-02 07:02:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül