Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893161    








Honlapkeszites

A pénzügyi tudatosságot szolgálja az alapszámla bevezetése

A pénzügyi tudatosság fejlesztését szolgálja az alapszámla bevezetése, amely a bankváltás egyszerûsítésével és a számladíjak összehasonlíthatóbbá tételével együtt a   Magyarországon is érvényesülõ uniós fizetésiszámla-irányelv része - mondta Hornung Ágnes, a nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelõs államtitkára hétfõn az M1 aktuális csatornán.


Az államtitkár az októberben hatályossá váló, többe

k között az alapvetõ hitelintézeti szolgáltatások díjainak maximálását tartalmazó, az alapszámláról is rendelkezõ kormányrendeletrõl elmondta: az biztosítja, hogy az alapszámlához mindenki hozzá juthasson.     A bankok csak kivételes esetben - a pénzmosásra utaló jelek esetén -  tagadhatják meg az alapvetõ számlamûveletek elvégzésére alkalmas számla megnyitását - mondta Hornung Ágnes.     

Az alapszámla díjának maximális mértékét a minimálbér százalékában határozták meg, és tartalmazza az alapvetõ mûveleteken túl a bankkártya költségét is - tette hozzá.     

Az irányelv és így a magyar rendelet is lehetõséget tartalmaz arra, hogy ingyenes számlát alakítsanak ki, ennek koncepcióján még dolgoznak az illetékes tárcák, és majd egy második lépcsõben vezetik be - mondta az államtitkár

MTI - Kanizsa



2016-09-05 08:39:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül