Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891871    








Honlapkeszites

Varga Mihály: lesz állami támogatás az ital- és ételautomaták online rendszerbe történõ bekötéséhez

A Nemzetgazdasági Minisztérium döntése értelmében lesz állami támogatás az ital- és ételautomaták online rendszerbe történõ bekötéséhez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek adott nyilatkozatában.


Varga Mihály elmondta: a 2016 költségvetés módosításával már elhatároltak 1,5 milliárd forintot arra, hogy a kormány támogatást tudjon adni ezen eszközök beszerzéséhez. A tárca azt tervezi, hogy az automaták regisztrációjából befolyt mintegy 900 millió forintot szintén állami támogatásra használja fel, vagyis a gépek online rendszerbe való bekötéséhez összességében több mint 2 milliárd forint áll majd rendelkezésre - tette hozzá.     

A korábban tervezett szeptember végi idõpont helyett a kötelezett szolgáltatók, így például a ruhatisztítók, autójavítók a pénzváltókkal és a taxisokkal együtt január elsejétõl lesznek kötelesek az online pénztárgépeket használni - mondta a miniszter, hozzátéve: az errõl szóló rendeletmódosítás hamarosan megjelenik.     

A miniszter arról is szólt, hogy a közelmúlt megalakult Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság 436 új autóbusz beszerzésének támogatásáról döntött. Ez esetben elsõsorban a Volánbusz és a közlekedési központok beszerzéseirõl van szó, mivel a Volánbusznak több olyan lejáró is szerzõdése van, amely miatt új buszok beszerzésére lesz szükség - fûzte hozzá.     

Varga Mihály elmondta: a testület a már meglévõ, használt buszok esetében szükségesnek tartotta, hogy azok használatban maradjanak. Ez mintegy 150 használt busz további üzemeltetését teszi lehetõvé - fûzte hozzá.        Kiemelte, hogy a fõvárosi metrópótló buszokhoz kötõdõ szolgáltatások beszerzése esetében a fõváros vezetése, személy szerint Tarlós István fõpolgármester is rendkívül elkötelezett abban, hogy a szolgáltatók által üzemeltetett buszok lehetõség szerint magyar gyártásúak legyenek, ez esetben 150 csuklós busz igénybevételérõl van szó.     

A miniszter kritikaként fogalmazta meg, hogy a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) most elõkészítés alatt álló szolgáltatói tender nélkülözi a magyar ipar szempontjait. Mint mondta: a BKK egyetlen olyan felvetést sem fogadott el, amely lehetõvé tenné a hazai gyártású buszok szolgáltatásba állítását.     

A tárcavezetõ hozzátette: Tarlós István és a fõváros vezetése elkötelezett a nemzeti buszgyártás megerõsítése mellett, de sajnos az akaratukat még nem tudták érvényesíteni a BKK-nál. A BKK eddig sem a mûszaki, sem az idõbeli feltételeket nem volt hajlandó módosítani - hangsúlyozta Varga Mihály.

MTI - Kanizsa



2016-09-06 06:59:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül