Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894687    








Honlapkeszites

A burgonya felhasználási területeirõl új jelölések tájékoztatják a fogyasztókat

Újfajta (A,B,C) jelölések informálják a vásárlókat arról, hogy az általuk megvásárolni kívánt burgonya elsõsorban sütésre, fõzésre vagy tészta készítésre alkalmas - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növény,- talaj,- és erdõvédelmi elnökhelyettese.


Jordán László a szeptember 1-je óta alkalmazott jelölésekrõl elmondta: az A típusú burgonya fõzés közben nem esik szét, a B típushoz az átmenetet képezõ, sütésre alkalmas fajták tartoznak, a C jelölésû pedig elsõsorban pürének, vagy tészták és chipsek készítéséhez ajánlott, mert fõzés közben szétesik.                                                  

Hozzátette: a boltokban és a piacokon árult csomagolt burgonya csomagolásán, az ömlesztve elhelyezett áru mellett pedig jól látható helyen kell feltüntetni az adott termék jelölését, elsõdleges felhasználási területét.  

MTI - Kanizsa



2016-09-10 06:32:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül