Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891906    








Honlapkeszites

Cseresnyés: Több mint 400 ezren helyezkedtek el a versenyszférában

A bérhelyzetrõl, az oktatás ügyérõl, a kvótareferendumról és korrupciós ügyekrõl is szóltak a napirend elõtti felszólalások az Országgyûlés hétfõi ülésén.


Szél Bernadett (LMP) az ország egyik legnagyobb kihívásának nevezte a kivándorlást, amelynek okaként a rossz hazai bérhelyzetet nevezte meg. Nemzeti minimumként javasolta, hogy nyolcórai munkából mindenki megélhessen. Szégyenteljesnek nevezte nemzetgazdasági miniszter javaslatát, aki szerint vendégmunkásokat kellene behívni a betöltetlen álláshelyekre, a miniszter járulékcsökkentõ javaslatát ugyanakkor használható ötletnek minõsítette..

Cseresnyés Péter, a nemzetgazdasági tárca munkaerõpiacért felelõs államtitkára arra mutatott rá: több mint négyszázezren helyezkedtek el a versenyszférában, és mintegy 120 ezer nyilvántartott külföldön dolgozóról tud a kabinet, felük vállalt munkát 2010 után. Kijelentette: nem Varga Mihály, hanem a gyáriparosok szövetsége javasolta külföldi vendégmunkások alkalmazását a hiányszakmákban, a miniszter elsõsorban a magyarok számára biztosítana lehetõségét.

A kormány vizsgálja a járulékcsökkentés lehetõségét - ismertette.

Kanizsa



2016-09-12 16:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül