Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895173    








Honlapkeszites

Dénes Sándor polgármester: Ne Brüsszel döntsön helyettünk!

A közelgõ október 2-ai népszavazásról tartott sajtótájékoztatót Dénes Sándor városunk polgármestere. Mint azt a városvezetõ elöljáróban kijelentette, polgármesterként, apaként és nagyapaként ül a jelenlévõk elõtt, ugyanis ezúttal Nagykanizsa, a gyermekeink és az unokáink jövõjérõl is dönteni fogunk. Ez nem pártpolitikai ügy, mint ahogy gyakran hallani. A pártpolitikai 2018-19-ben a parlamenti és az önkormányzati választásokon lesz – jegyezte meg, majd hozzátette:

– Nekünk október 2-án Brüsszel kényszerbetelepítési tervérõl kell, hogy véleményt mondjunk. Itt a városunkban és országunkban. Ne feledjük el, ha ez a terv megvalósul, mindannyiunk számára azt jelenti, hogy a vele járó terheket is viselni kell. És azt sem hagyhatjuk, hogy mások döntsenek helyettünk. Ne Brüsszel döntse el azt, ami a mi dolgunk.


A polgármester érvelésében néhány adatot is megemlített: több mint másfél millió bevándorló érkezett Európába az elmúlt idõszakban.

Leányokat, asszonyokat, gyermekeket érintõ erõszakos cselekmények sorozatáról is hallani lehet.

Terrorcselekmények következtében pedig eddig több mint 300 ember halt meg Európában. A tapasztalatok azt mutatják, ahol migránsok tartózkodnak, a közbiztonság romlik. Nem akarnak alkalmazkodni, beilleszkedni, nem beszélik az adott ország nyelvét, és szakmailag sem felkészült emberek. Szakképzetlenek és a jobb élet reményében indulnak el, mert meghívást kaptak Berlin és Brüsszel részérõl.

A riasztó példákat nem kívánta tovább sorolni Dénes Sándor polgármester. Úgy gondolja, ezzel az Európára és hazánkra erõszakolt kvótával Brüsszel Magyarországra exportálná mindazt, amit az elõbb felsorolt.

– Akarjuk-e mindezt, akarja-e Nagykanizsa lakossága, a város választópolgárai? - tette fel a kérdést. Õ úgy gondolja, hogy nem. Ezért kell, hogy elmenjünk szavazni!

Miért is jönnek õk Európába azon túl, hogy meghívást kaptak? – világított rá ismét a kérdésre. – Háború van az országaikban, és ezeket az embereket bizonyos körök az útrakelésre bíztatva pénzelik, ami pénz az embercsempészek zsebébe kerül, hogy eljuthassanak Németországba, ahol reményeik szerint jó lehetõségekre, életre számíthatnak.

A polgármester megerõsítette: természetesen segítenünk kell, de nem ilyen módon.

Ha az elsõ pillanattól kezdve a szülõföldjükön, ahol élnek, abban a kultúrában amelybe beleszülettek, ott próbáltunk volna segíteni rajtuk, és ehhez egy egységet mutatott volna az unió, nem jutottunk volna ebbe a helyzetbe.

Mi Nagykanizsán és az országunkban szeretnénk békében, biztonságban élni és dolgozni.

Mi nem a bevándorlók, a migránsok ellen vagyunk!

Akkor, amikor arra kérjük a választópolgárokat, hogy menjenek el szavazni, a településünkért, az országunkban élõkért, azok jövõjéért teszünk és dolgozunk.

Végezetül Dénes Sándor ismételten azt kérte a nagykanizsai választópolgároktól, hogy éljenek állampolgári jogukkal, és október 2-án menjenek el szavazni.

B.E.



2016-09-15 14:19:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül