Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949224    








Honlapkeszites

Több mint ötszáz települési önkormányzat kapott közmûvelõdési támogatást

Több mint ötszáz települési önkormányzat nyert támogatást a kultúráért felelõs államtitkárság háromszázmillió forintos pályázatán, az önkormányzatok közmûvelõdési intézményük vagy közösségi színterük felújítására, illetve fejlesztésére fordíthatják a forrást.


A legkevesebb százezer forintos, vissza nem térítendõ támogatást az önkormányzatok saját fenntartású - vagy közmûvelõdési megállapodás keretében mûködtetett - közmûvelõdési intézményük, közösségi színterük karbantartására, felújítására, mûszaki-technikai berendezésének gyarapítására fordíthatják - áll az államtitkárság MTI-hez hétfõn eljuttatott közleményében.     

A támogatást az önkormányzatok által vállalt önrész arányában állapították meg. A társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentõsen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések esetében a vállalt önrészt háromszoros súllyal kellett figyelembe venni, és akkor is, ha az önkormányzat 2015. január 1-je után alapította az érintett intézményt. Ahol mindkét feltétel fennállt, a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kellett tekintetbe venni.     

A beadott 804 pályázatból 578 nyert támogatást - közölték, hozzátéve: a pályázatok egy részét azért kellett elutasítani, mert a vállalt önrész szerinti támogatás összege nem érte el a százezer forintot, más pályázók pedig öt éven belül már részesültek ugyanilyen célú támogatásban.

MTI - Kanizsa



2016-09-19 09:22:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül