Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894971    








Honlapkeszites

Illegális hulladék: eddig 29 lakossági bejelentés érkezett

Veszélyes az egészségre és a környezetre, szabálytalan, és nem is szép, sem látványra, sem cselekedetnek. Az Olajtelep garázssora melletti közterületen folyamatosan problémát okoz az illegális hulladéklerakás.


„Kutyák húzogatják szanaszét, ez fertõzést okozó hely. Valamilyen megoldás kellene.” Csendes, szép környék, ám a lakók nyugalmát mégis rendre megzavarja az emberi magatartás.

Szerkesztõségünkhöz fordult a problémával az Olaj utcában élõ Vincze József, akinek a garázsa ezen a soron van. Ottjártunkkor egy kisebb halom hulladék éktelenkedett a garázssor szomszédságában, de mint ahogy Vincze József fogalmazott: a mennyiség ugyan változó, azonban rendszeres az illegális hulladék.

„Az utóbbi években évente háromszor legalább leraknak ennyit, vagy még ennél több szemetet is, amely a legkülönfélébb dolgokat tartalmazza. Ruhaanyagtól kezdve háztartási szemétig mindent, ami egyrészt -mint látvány- nem szép, másrészt különbözõ betegségeket terjeszthet" - mondta el Vincze József.

A Közterület Felügyelet munkatársai is megjelentek a helyszínen. Mint azt Bakonyi Tamás elmondta: ebben az évben eddig 29 lakossági bejelentést kaptak illegális hulladéklerakás miatt. Az esetek többségében magántulajdonra került a hulladék.

„Tudni kell arról, hogy amennyiben nincs meg a hulladék lerakója, tehát nincs tettenérés, vagy tanú, aki bizonyítani tudja, hogy ki volt a szabálysértés elkövetõje, akkor elhagyott hulladéknak minõsül, és mindig az ingatlan tulajdonosának kötelessége elszállítani" - fogalmazott Bakonyi Tamás, a Közterület Felügyelet vezetõje.

Ebben az esetben viszont közterületen rakták le illegálisan a hulladékot, így az elszállításáról a felügyelet gondoskodott.

A lakosságtól pedig továbbra is azt kérik a közterület felügyelõk: panaszaikkal keressék õket, elérhetõségeiket megtalálják a város honlapján.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-09-21 08:23:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül