Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949413    








Honlapkeszites

Társadalmi felelõsségvállalás

Verses, zenés összeállítással lepték meg a nagykanizsai hajléktalanszálló lakóit a „Mit tehetnék érted?” Karitatív Ifjúsági Közösség önkéntesei.


A kezdeményezés nyolc évvel ezelõtt egyszeri alkalomnak indult. Antal Gergõ a kezdetektõl részt vesz a programban. Azt mondta, nagyon sok tapasztalattal gazdagodott ez idõ alatt. „Amióta elkezdtük ezt az egész rendezvénysorozatot, azóta sokkal jobban tudom értékelni azt, amim van. Voltak itt olyan emberek, akiknek tudtunk segíteni, akik tovább tudtak lépni, akik ki tudtak szakadni ebbõl a környezetbõl" - mondta el Antal Gergõ, a "Mit tehetnék érted?" Karitatív Ifjúsági közösség önkéntese.

A fiatalok évente többször is meglátogatják a hajléktalanszálló lakóit. Minden alkalommal meglepetéssel készülnek. Most a mûsor mellé gyümölcsöt is hoztak. A csoport vezetõje szerint a kezdeményezés elérte célját. „A fõ cél még mind a mai napig az, hogy a gyerekek elfogadják az életet, és ne szégyelljék, hogy honnan jönnek, vállalják fel önmagukat. Ezzel is lehet tenni azért, hogy megmutassák, hogy igenis lehet más az élet. Emellett megmutatni azt, hogy segítséget kérni és segítséget kapni, ez a két dolog együtt mûködik." - fogalmazott Nikolics Zsanna, a közösség vezetõje.

A közösség tagjai nemcsak a hajléktalanszállót látogatják rendszeresen, más nagykanizsai szociális intézményben is gyakori vendégek.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-09-26 09:12:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül