Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892572    








Honlapkeszites

Szakmai fórum a Soós Ernõ Víztechnológiai Kutatóközpontban

Vállalati társadalmi felelõsség. Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezetõ igazgatója volt a vendége a Soós Ernõ Víztechnológiai Kutatóközpontban tartott szakmai délutánnak. A Magyarországon 2010 óta ismert vállalati társadalmi felelõsségvállalásról szóló rendezvényen számos nagykanizsai cég és közintézmény vezetõje képviseltette magát.


A rendezvényen elõadást tartott Horváth Balázs, a Netta-Pannonia ügyvezetõje. A cégcsoport folyamatosan törekszik arra, hogy a helyi közösség érdekeit szolgálja. Ilyen sikeres projekt a 'Kanizsa vár' kiállítás, amely mindenki számára elérhetõ és látogatható. „A mûködésünk kezdete óta komoly hangsúlyt fektetünk arra, hogy részt vegyünk annak a közösségnek az életében, ahol tevékenykedünk. Nemcsak környezetvédelmi akciókat támogattunk, hanem más civil kezdeményezést is, illetve saját magunk is indítottunk különbözõ projekteket” - fogalmazott a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. ügyvezetõje.

A kutatóközpontban olyan innovatív megoldásokat keresõ munka folyik, amely számos kérdést vet fel a társadalmi felelõsségvállalás témakörében, mondta Dr. Birkner Zoltán. „A jövõ részben azon múlik, hogy a világ számos országában a víz problémát sikerül-e kezelni, vagy megoldani. A másik oldalról pedig, hogy a modern országok milyen szinten használják a saját vízkészletüket és egyáltalán hogy tekintenek erre a nagyon fontos kincsre” - fogalmazott a PEN kampuszigazgatója.

Takács Júlia kiemelte, a hazai cégek többsége még csak most ismerkedik ezzel a fogalommal. Szerinte elsõdleges cél, hogy a cégvezetõk tisztában legyenek a vállalati társadalmi felelõsségvállalás sokrétegûségével. Mint arra a CSR Hungary ügyvezetõ igazgatója rámutatott: „Itt nemcsak arról van szó, hogy adományozok egy közintézménynek, vagy egy kórháznak egy készüléket, hanem a cég mûködésének, rendszerének egészében foglalkozunk ezzel, hogy vállalati társadalmi felelõsségvállalás. Értem ezalatt az alkalmazottakkal való bánásmódot, a környezetnek a tiszteletét, a jó vállalat irányítást, az etikus magatartást.”

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán évek óta kiemelt terület a helyi cégekkel való együttmûködés, valamint az innovatív, elõre mutató megoldások keresése. Berkesné Rodek Nóra öt éve foglalkozik CSR kutatással, nemcsak oktatóként, hanem doktorjelöltként is. „Ha felelõsségvállalásról beszélünk az egyetemek felelõssége lokális térben gondolkodva, hogy a helyi döntéshozókat informálja, akár követendõ szemléletekrõl, új menedzsment irányzatokról, mûködõ modellekrõl. Ezek az információk segíthetnek a helyi vállalkozóknak, helyi döntéshozóknak, ebben az esetben a felelõs döntések meghozásában” - fogalmazott a szakember. A szakmai délután résztvevõi megoldások kerestek az új generációs vállalati menedzsment megjelenésével jelentkezõ kihívásokra is.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-09-29 08:33:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül