Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892036    








Honlapkeszites

NGM: keddtõl lehet pályázni a beszállító kkv-kat támogató keretösszegre

Keddtõl pályázhatnak támogatásra a beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) és beszállítói integrátorok 20 milliárd forintos keretösszegben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára az MTI-t.


A támogatás a Magyarországon letelepedett külföldi érdekeltségû vállalatok részére folytatott beszállítói tevékenység fejlesztését és bõvítését segíti annak érdekében, hogy megkönnyítse a kkv-k értékláncba történõ belépését és beszállítói pozíciójuk erõsödését.     

A 20 milliárd forintos keretösszegre kizárólag konzorciumi formában pályázhatnak a beszállítói lánc különbözõ szintjein álló szereplõk - integrátor és beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások -, amelyek 300 millió és 1 milliárd forint közötti vissza nem térítendõ forrást nyerhetnek el - hívta fel a figyelmet az államtitkár.     

A támogatásból megvalósított fejlesztés kötelezõ eleme a kkv-k eszközbeszerzése, informatikai fejlesztések, illetve az integrátor által közvetített tudás a kkv-knak képzés, tanácsadás formájában. Ezen felül további elszámolható tevékenység a résztvevõ nagyvállalat eszközbeszerzése, az egyes tagok infrastrukturális fejlesztése, illetve kkv-k számára szabvány, tanúsítvány beszerzése - közölte Rákossy Balázs.

MTI - Kanizsa



2016-10-04 10:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül