Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892063    








Honlapkeszites

NGM: a kiskereskedelmi forgalom 38 hónapja folyamatosan növekszik

A magyar kiskereskedelmi forgalom növekedése 38 hónap óta folyamatosan tart, és érezhetõen az európai uniós átlag fölött van - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelõs államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) augusztusi kiskereskedelmi adataira reagálva.


Kiemelte: a növekedés mögött a reálbérek érezhetõ emelkedése, a nulla közeli infláció, a kormányzati intézkedések hatása, a személyi jövedelemadó csökkentése, a családok támogatása, a sertéshús áfájának mérséklõdése húzódik meg.     

Lepsényi István elmondta, a kiskereskedelmi forgalmon belül elsõsorban a nem élelmiszer, a tartós fogyasztási cikkek eladása növekedett 6,1 százalékkal, az élelmiszereké 2,8 százalékkal bõvült, az üzemanyagforgalma 7,8 százalékkal emelkedett, ami annak tudható be, hogy az üzemanyagárak 11 százalékkal alacsonyabbak, mint az elmúlt évben.     

Elõrejelzések szerint a kiskereskedelmi forgalom növekedése egész évben jellemzõ lesz - jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, hogy a konvergenciaprogramban meghatározott 3,9 százalék fölött lesz.

MTI - Kanizsa



2016-10-05 10:42:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül