Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892985    








Honlapkeszites

Pályázati felhívások, a kapacitás bõvítõ beruházásoknál és az energetikai fejlesztéseknél

Szerda délután nagykanizsai és környékbeli vállalkozások részére szervezett fórumot a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központban a vállalkozások fejlesztésének pályázati lehetõségeirõl és az ehhez kapcsolódó hitelprogramokról esett szó. Az épületenergetikai elõadások után a jelenlévõk egy ipari parki vállalkozást látogattak meg, ahol a megújuló energiák használatával ismertették meg az érdeklõdõket.


A kora délutáni fórum Bilicz Csaba vezérigazgató (Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt) köszöntõjével kezdõdött.

Ezután Radics Bálint a Széchenyi Programiroda tanácsadója mutatta be a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbõvítõ beruházásait segítõ kombinált hitelprogramot. A pályázatok jelenleg még nem jelentek meg - csak a felhívások - de már most érdemes felkészülni azoknak a vállalkozásoknak, akik telephelybõvítésben, eszközbeszerzésben és energetikai korszerûsítésben gondolkoznak- összegezte mondandóját a tanácsadó.

A folytatásban szintén egy kombinált hitelprogram ismertetõjére került sor. Mihovics Zoltán intézményvezetõ (Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ) a vállalkozások energetikai fejlesztését segítõ lehetõségekrõl tartott prezentációt.

Az elõadások sorát Varga Zoltán energetikai szakközgazdász zárta, aki a fejlesztések épületenergetikai tudnivalóiról nyújtott tájékoztatást a leendõ GINOP pályázatokhoz kapcsolódóan.

A fórum a továbbiakban az Ipari Park területén található Aquafour Kft. telephelyén folytatódott, ahol Németh Sándor ügyvezetõ mutatta be a cégüknél használt, megújuló energiát hasznosító berendezést.

H.Gy.



2016-10-06 04:11:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül