Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894414    








Honlapkeszites

Zöld Kanizsa program

Deák-Varga Dénes fõépítész és Molnárné Kovács Ivett településrendezési ügyintézõ ismeretterjesztõ elõadását hallgathatták meg az érdeklõdõk a Halis István Városi Könyvtárban.


Az elõadás az Országos Könyvtári Összefogás éves programjának volt a része. A témaválasztás nem véletlen, idén az egyik kiemelt témakör az ökológia és a könyvtár kapcsolata.

A kanizsai bibliotéka hagyományosan tavasszal, a Föld napja kapcsán rendez az épített és a természeti környezetre fókuszáló programokat. Az országos akció keretében most õsszel is megszólították azokat a diákokat, akik érdeklõdnek a földrajz és a biológia iránt. Kardos Ferenc a Halis István Városi Könyvtár igazgató helyettese elmondta: "Zöld-e Kanizsa egyáltalán vagy nem? Szerintem felnõtteknek is többet kellene errõl hallani szakemberektõl, mert mindennek van oka. És akkor nem a szélsõséges vélemények uralkodnának. Mert az egyik vélemény az, hogy hagyjunk mindent élni és virágozni, még akkor is, ha nem hajt hasznot. Míg a másik vélemény, hogy vágjunk mindent le. Tehát valahol a kettõ között van az igazság valószínûleg.” A keddi elõadást Deák-Varga Dénes fõépítész és munkatársa, Molnárné Kovács Ivett településrendezési ügyintézõ tartotta. Az okleveles környezetmérnök a klímaváltozás jelenségeire hívta fel a figyelmet, és egyúttal magyarázattal is szolgált azokra. „Itt van például amit úgy nevezhetünk, hogy csapadékbomba. Ez azt jelenti, hogy néhány órán belül hatalmas mennyiségû csapadék hullik, hatalmas viharok keletkeznek. Ezért dõlnek ki például a fák.” Ezek a jelenségek a felmelegedés miatt alakulnak ki - mondta a szakember. Az elõadásokon szó volt a környezeti stresszrõl, valamint a hosszútávú várostervezés fontosságáról is.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-10-06 08:57:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül