Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892418    








Honlapkeszites

Profession.hu: július-szeptemberben nõtt a hirdetõk és az álláshirdetések száma

A júliusi-szeptemberi idõszakban 23 százalékkal nõtt a hirdetõk és 17 százalékkal a feltöltött hirdetések száma, miközben 40 százalékkal több álláskeresõ regisztrált a portálra 2015 azonos idõszakához képest - derül ki a Profession.hu állásportál harmadik negyedéves jelentésébõl.


Az MTI-nek kedden eljutatott közlemény szerint az elõzõ évhez képest 55, 39, illetve 15 százalékkal emelkedett a portálon a fizikai munka, a szakmunka és a gyártási feladatok kategóriájába feltöltött álláshirdetések száma. Az oldalon az álláskeresõk fõként az adminisztráció, az értékesítés, a szakmunka, valamint a fizikai munka kategóriába tartozó állásokra jelentkeztek.     

A jelentésben arra is rámutattak, hogy a legtöbb munkavállalót programozó fejlesztõ, bolti eladó, pénztáros, könyvelõ, betanított munkás, illetve projektmenedzser pozíciókra keresték.     

Az iskolai végzettséget tekintve az álláshirdetések 36 százalékánál fõiskolai, 32 százalékánál pedig középiskolai végzettség a munkáltatók elvárása. A jelentkezéseknél fordított az arány, ugyanis a pályázók 53 százaléka középiskolai végzettséget igénylõ állásokra jelentkezik, a fõiskola végzettség esetén ez az arány 24 százalék.     

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a portálon meghirdetett állások 43 százalékánál olvasható az elvárásoknál az 1-3 év szakmai tapasztalat, az álláskeresõk 40 százaléka azonban a tapasztalatot nem igénylõ állásokra jelentkezik.     

A földrajzi elhelyezkedés alapján a munkavégzés helye az állások 55 százalékánál Budapest, 13 százalékánál pedig Pest megye. Az álláskeresõk 68 százaléka fõvárosi állásokra küldte el a jelentkezését, míg 14 százalékuk Pest megyei pozíciókra - olvasható a Profession.hu jelentésében.     

A Profession.hu piaci részesedése az állásportálokat tekintve tavaly meghaladta a 70 százalékot - közölte a cég.

MTI - Kanizsa



2016-10-12 05:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül