Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949486    








Honlapkeszites

Környezetvédelemre nevelni

Nagykanizsai állomásához érkezett a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld Kréta elnevezésû road show-ja, mely idén elõször csatlakozott az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. hulladékok hasznosítását bemutató interaktív kiállításához, az Újrahasznosítási Hónap programsorozatához. Így együtt, közös erõvel próbálják felhívni elsõsorban a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre és a szelektív hulladékgyûjtésre.

Az egész napos programra várták mind a gyerkõcöket, mind az óvoda- és iskolapedagógusokat, akiket elõször Marton István polgármester és Horváth Balázs, a helyi hulladékgazdálkodó cég ügyvezetõ igazgatója köszöntött. Mindketten aláírták az „Én is szelektíven gyûjtök.” mondattal ellátott molinót, melyen már több aláírás is szerepelt az eddigi helyszínekrõl. Ezután a gyerekek birtokba vehették a kiállított interaktív „játékokat”, melyek a környezettudatos nevelésre irányulnak, s melyeket a Csodák Palotája tervezõi készítettek: többek között élõ társasjátékot, mini hulladékválogatót és mágneses szeparátort. A játszóparkban kisebbek-nagyobbak különféle hulladékokat horgásztak ki horgászbottal, papírt meríthettek, s aki kedvet érzett, egy rajzpályázaton is részt vett. A pályázat résztvevõi között – minden helyszínen – egy-egy rajz kis alkotója egy biciklit kap majd, a névsor október 19-én derül ki.
A pedagógusok részére tájékoztatást nyújtottak a szervezõk a Zöld Óvoda és az Ökoiskola hálózathoz való csatlakozás lehetõségeirõl és nevelési módszereirõl.
S.E.




2009-09-29 13:30:16


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül