Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894038    








Honlapkeszites

Elégethetõ az õszi avar, de csak szabályosan

Az önkormányzat rendelete lehetõvé teszi az ingatlantulajdonosoknak, hogy a kertben keletkezett növényi hulladékot októberben elégessék – mondta a Kanizsa Televízió Híradójának Bakonyi Tamás, a Közterület Felügyelet vezetõje.


Belterületen erre a szabály szerint a hét elsõ két munkanapján 8-tól 18 óráig van lehetõség, külterületen pedig vasárnap és ünnepnap kivételével lehet a növényi hulladékot elégetni. A szezon kezdete rendszerint több munkát jelent a közterület felügyelõknek, de már a tilalmi idõszak alatt is kaptak 4-5 lakossági bejelentést avarégetésrõl. A szabályszegõk akár bírságra is számíthatnak.

„A felügyelõk igazából attól teszik függõvé, hogy kiszabnak-e bírságot, vagy nem, hogy mit éget, mekkora mennyiségben, és hol égetnek. A napokban fordult elõ, hogy egy idõs hölgy éppen egy maroknyi levelet akart elégetni. El is égette, és ez zavarta az ott élõket. Kimentek a felügyelõk, figyelmeztették, eloltották, nem büntették meg. De volt rá példa pár héttel ezelõtt, hogy nagyobb mennyiségben, ott viszont kiszabták a helyszíni bírságot" - mondta Bakonyi Tamás.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-10-13 08:56:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül