Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948957    








Honlapkeszites

Lokál: Hetvenkedõ nyolcvanasok

Több ezer esztendõ bölcsessége gyûlt össze az elmúlt hét majd’ minden napján Nagykanizsa különbözõ helyszínein. A hagyományoknak megfelelõen idén is köszöntötték a város idõs polgárait.


Elõbb a HSMK-ban rendezett, bállal egybekötött gálán, majd a városrészekben – a belvárosban, Bajcsán, Palinban, Miklósfán, Kiskanizsán, Bagolában és Fakoson – vendégelték meg a nyugdíjas polgárokat.

A központi rendezvényen Dénes Sándor polgármester arról beszélt, Nagykanizsa megbecsüli és segíti az idõs embereket.

– A mi életünk is önökkel, tehát a szüleinkkel és nagyszüleinkkel kezdõdött – fogalmazott a városvezetõ. – Önök építették fel azt a jelent, amelyben mi, az újabb generációk élünk és tovább építkezünk. Az idõsek világnapja így remek alkalom arra, hogy jelezzük: belátjuk, a megõszült halánték mennyi felelõsséget, feladatot, kihívást állít elénk – ezáltal a köszönet kifejezésének erkölcsi parancsolatát is.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ hangsúlyozta: idõs korban is kellenek és vannak célok, például az, hogy az összegyûjtött tapasztalatot átadják a szépkorúak a következõ nemzedékeknek. Így öröklõdik a magyar identitás és kultúra, így maradnak meg értékeink évszázadokon át.

Az Idõsekért Nagykanizsán Ünnepi Hét helyszínein külön köszöntötték az adott városrész legidõsebb polgárát; többségük a nyolcvanas esztendõinek végét tapossa. A központi rendezvényen pedig két 92 éves, jó egészségnek örvendõ embernek, Csetõ Jenõ Árpádnak és Légrádi Ágostonnénak gratuláltak a város vezetõi.

Fotó: Gergely Szilárd

lokal.hu - Kanizsa



2016-10-13 12:19:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül