Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891591    








Honlapkeszites

Lehetõség: 279 milliárd forint gazdaságfejlesztési pénzre pályázhatnak a vállalkozások

Gazdaságfejlesztési pályázati lehetõségekrõl kaptak tájékoztatást a Mura térségében található mikro-, kis- és középvállalkozások képviselõi. A Széchényi Programiroda és az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület szervezésében tartott fórumon az idén megjelenõ pályázatok tudnivalóit ismertették a szakemberek.

Két célcsoportban tájékoztatták a térségben lévõ vállalkozásokat. A már meglévõ mezõgazdasági vállalkozások további ösztönzése mellett az induló vállalkozások támogatását segítõ forrásokat is bemutatták a fórumon.


Kulcsár Norbert, az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet vezetõje kérdésünkre elmondta: „Szerettünk volna minél nagyobb területet átfogni. Az Innovatív Dél-Zala területe negyvenegy településre terjed ki, de ezen kívül esõ településeket is próbáltunk megszólítani, ezért is jött szóba, hogy a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület területét is érintsük.”

279 milliárd forint fejlesztési pénzre pályázhatnak majd a vállalkozások. A források elsõsorban eszközbeszerzésre és telephelyfejlesztésre irányulnak, meglévõ telephely esetén pedig energetikai korszerûsítésre, és ehhez kapcsolódó megújuló energiák használatának támogatására.

Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda tanácsadója szerint: „Hatalmas érdeklõdés van a pályázatok iránt, mivel telephelyfejlesztésre az elmúlt három évben nem volt semmilyen pályázati forrás, így a vállalkozásoknál felmerült erre az igény. A Mura vidéki vállalkozások 96%-a mikrovállalkozás. Az új pályázati források igénybevétele leginkább számukra kínál lehetõséget.

„Ezek egy, maximum két fõs, sok esetben kényszervállalkozások, akik nem érik fel a nagy országos pályázatokat. Ezért nagyon fontos a számukra, illetve a számunkra is innentõl fogva” - tudtuk meg a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet vezetõjétõl, Török Henriktõl.

A pályázati kiírások elõreláthatólag novemberben jelennek meg. A résztvevõ szervezetek addig is minden rendelkezésükre álló információt igyekeznek megosztani a leendõ pályázókkal.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-10-19 08:43:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül