Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894051    








Honlapkeszites

Év végéig elkészül az akadálymentesítés

A Berzsenyi lakótelep problémáit is felvetette közgyûlési interpellációjában Balogh László önkormányzati képviselõ, a Humán Bizottság elnöke. Az ott élõk a volt élelmiszerbolt elõtt lévõ útkeresztezõdésre hívták fel a figyelmet.


Mivel az épület egyik oldalát a garázssor takarja, emiatt balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki ezen az útszakaszon. Az ott lakók véleménye szerint egy közlekedési tükör felszerelése már javíthatna a helyzeten. Emellett még kérték a járdák végeinek akadálymentesítését, amit nemcsak azzal indokoltak, hogy sok a babakocsi, hanem a biciklivel és a rokkantkocsival közlekedõk is igényelnék ezt az apró javítást.

Válaszában Dénes Sándor polgármester megerõsítette, hogy a Berzsenyi utcai lakótelep közlekedési problémáit a helyi útüzemeltetõ, a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. megvizsgálta. A kiépített út-járdacsatlakozásoknál a kiemelt és döntött szegélyes burkolatváltásokat – amennyiben az idõjárás lehetõvé teszi –, ez év végéig akadálymentesítik. A Berzsenyi út 2 és 4. közötti útcsatlakozásnál (a volt élelmiszerbolttal szemben) közlekedési tükör telepítése – a lakó-pihenõ övezeti 20 km/h-s sebességhatár mellett – nem indokolt.

B.E.



2016-10-19 10:15:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül