Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892662    








Honlapkeszites

Ingatlan.com: maradt a lendületes áremelkedés az ingatlanpiacon

Miközben már tavaly "brutális" mértékben növekedtek az árak az ingatlanpiacon, a jelenlegi számok alapján 2016-ban sem csökkent az élénkülés és a jövõben is további áremelkedés várható - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezetõ gazdasági szakértõje.


A fõvárosban mintegy 25 százalékkal nõttek az ingatlanárak tavaly október óta, a vidéki nagyvárosokban még nagyobb, 30 százalékos volt az áremelkedés, ami részben az alacsonyabb bázissal indokolható. A vidéki nagyvárosokban ugyanakkor a használt lakások ára nem tudja áttörni a 300 ezer forintos négyzetméterárat, míg Budapesten a használt lakások ára 440 ezer forint négyzetméterenként, ugyanezen árért 3-4 évvel ezelõtt már új lakást lehetett venni - fejtette ki a szakember.     

Azt is megemlítette, hogy a nagyobb vidéki városokban és a fõvárosban egyre kisebb a különbség a jó helyen lévõ használt lakások és az új lakások árai között.     

Az ingatlan.com elõrejelzése szerint a kereslet továbbra sem csökken, ennek eredményeként tovább emelkedhetnek majd az árak, viszont szükségszerûen lassul majd a növekedés üteme, mivel piacra kerülnek új lakások, aminek árlenyomó hatása lehet.

MTI - Kanizsa



2016-10-20 09:15:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül