Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892067    








Honlapkeszites

NGM: a Huawei szívesen részt vállalna a zalaegerszegi tesztpálya építésében

A Huawei Technologies Hungary Kft. szívesen bekapcsolódna a tervezett zalaegerszegi jármûipari tesztpálya építésébe - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel, miután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten tárgyalt a cég vezérigazgatójával, Cseng Vej-fenggel.


A közlemény szerint Varga Mihály kifejtette: az adatkezelési és adatátviteli megoldások fontos elemei a zalaegerszegi projektnek, a kínai távközlési óriáscég a tesztpálya WLAN-ellátásához nyújthat segítséget.     

A tárcavezetõ hangsúlyozta: a Huawei számára Magyarország kiemelt jelentõségû, hiszen valamennyi, az európai piacra, Közép-Ázsiába, Észak- és Nyugat-Afrikába, illetve a közel-keleti régióba szánt távközlési hálózati termékét az országban szerelik össze, és innen szállítják tovább több mint 50 célországba.     

Hozzátették: Cseng Vej-feng tájékoztatta a tárcavezetõt a Huawei magyar leányvállalatának elmúlt egy évének eredményeirõl, hangsúlyozva, hogy magyarországi leányvállalatuk fejlesztésére nagy hangsúlyt fektetnek.     

A távközlési eszközöket és megoldásokat szállító kínai magánvállalat globális bevétele tavaly több mint 60 milliárd dollár volt. Magyarországon a második legnagyobb kínai befektetõ, több mint 2000 embernek biztosít munkát.

MTI - Kanizsa



2016-10-22 18:00:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül