Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891876    








Honlapkeszites

Népszerû célpont lett a zalai termálháromszög

A barátságtalan idõ sem tartja vissza a gyógyulni vágyó utazókat Hévíz, Keszthely, Kehidakustány és Zalakaros fürdõinek látogatásától.


A barátságtalan idõ sem tartja vissza a gyógyulni vágyó utazókat Hévíz, Keszthely, Kehidakustány és Zalakaros fürdõinek látogatásától. Amióta heti öt-hat, jórészt Németországból és az utóbbi idõben már Oroszországból is érkezõ chartergép szállítja a turistacsoportokat a zalai termálháromszög sármelléki központjába, a Hévíz-Balaton Airportra, jelentõsen nõtt a gyógyvizes fürdõk vendégforgalma - írja Gulyás J. Attila a Magyar Idõkben megjelent cikkében.

Szeptember végéig 742 ezer vendége volt a hévízi Szent András Állami Reumatológiai és Rehabilitációs Kórház tófürdõjének, ami a tavalyi hasonló idõszakhoz viszonyítva 4,3 százalékos emelkedés – tudtuk meg az Európa legnagyobb termáltavához tartozó komplexum vezetõjétõl. Czene Alexandra elmondta, a hazai és a külföldi vendégek 50-50 százalékos aránya változatlan, a legtöbben német nyelvterületrõl érkeznek, de az utóbbi öt-hat évben az orosz vendégek száma is nõtt.

A kehidakustányi Kehida Termál-, Gyógy- és Élményfürdõnek szeptember végéig 230 ezer vendége volt; a múlt év hasonló idõszakához képest nyolcezerrel többen keresték fel a 24 ezer négyzetméteren elterülõ tizenhárom medencés létesítményt.

Változatlanul kedvelt a Keszthely és Nagykanizsa között fekvõ Zalakaros Gránit Gyógyfürdõje (képünkön) is, amelyet a múlt év elsõ kilenc hónapjában több mint 463 ezren kerestek fel, ez év szep¬temberének végéig pedig már 479 ezren mártóztak meg a medencékben. A Zalakarosra látogató fürdõvendégek nyolcvan százaléka magyar, a külföldiek húszszázalékos arányán belül évek óta csökken a német nyelvterületrõl érkezõ, viszont nõ a cseh vendégek száma.

Fotó: programturizmus.hu

magyaridok.hu - Kanizsa



2016-10-24 07:34:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül