Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891733    








Honlapkeszites

Még magas a cégtörlések száma az építõiparban, lassan javul csak a helyzet

Még mindig magas a cégtörlések száma az építõiparban, de az egy évvel korábbihoz képest kissé javult a helyzet  - közölte az Opten céginformációs szolgáltatóaz MTI-vel.


Idén a harmadik negyedévben 1 341 építõipari céget töröltek, és 706 új vállalkozás lépett piacra, a cégtörlések ezzel 24 százalékot estek vissza az elõzõ negyedévhez képest, és 3 százalékot az elõzõ év azonos idõszakához képest.     

Az építõipari cégek 2,7 százalékát törölték egyetlen negyedév alatt, ami nem túl megnyugtató - mondta Pertics Richárd az Opten Kft. céginformációs igazgatója a közlemény szerint.     

Továbbra is csak lábadozik az építõipar: hiába az ingatlanpiac felfutása, a kiesõ központi beruházásokat még mindig nem sikerült ellensúlyozni az építõipari versenyszektornak. A szektor termelési volumene még mindig esik, de már egyértelmûen és stabilan elszakadt egymástól a két - az épületek építése, és az egyéb épületek - építményfõcsoport teljesítménye.     

Az épületek építése építményfõcsoport termelésben stabilan hozza a pozitív számokat, míg az egyéb építmények építése folyamatosan esik a központi beruházások visszaesése miatt. A piaci beruházások szerepének növekedése pozitív jelenség a szektor hosszú távú életképességét tekintve, de összességében a szektor még mindig instabil, és az egyik "legfertõzöttebb" ágazat az országban - mondta az Opten szakértõje.     

Idén a harmadik negyedévben csak 254 építõipari vállalkozás ellen indult felszámolás eljárás, ami sokéves mélypontot jelent. A mostani felszámolási szám a 4 évvel ezelõtti rekordszintû értéknek már csak az ötöde. A felszámolások számának csökkenése az ágazat tisztulását mutatja - tette hozzá.

MTI - Kanizsa



2016-10-29 06:21:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül