Ma 2025. 4 26.
Ervin, Klétusz napja van.
Látogatók száma : 57661684    








Honlapkeszites

Ételköltemények és mesterjelöltek

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett és támogatott mesterképzés a végéhez ért, ma kezdõdtek a vizsgák. Az érdeklõdõk, ahogyan mondani szokás, mindent láttak, mi szem-szájnak ingere.


„Ezt egy pástétom tésztába tekertem bele, amit sütõben sütöttem meg.” A mesterjelöltek egyenként mutatták be a vizsgabizottságnak remekmûveiket. Ma a hidegtálak elkészítése volt a feladat. A mester cím megszerzése szakmai presztízst is jelent, de gyakorlati haszna is van. Külsõ képzõhelyen ugyanis csak olyan szakember foglalkozhat tanulókkal, aki mesterlevéllel rendelkezik. „Viszonylag nagy számban mesterképzéseket indítottunk, azokon a területeken, ahol nagy számban vannak tanulók az iskolában, tanmûhelyekben, illetve egyáltalán nincs gyakorlati képzõhelyük. Most a szakács szakmában adódott lehetõség, hogy támogatással tanulhattak, és szükség volt mesterszakácsokra” - mondta Tuboly Jenõné, mestervizsga referens (NAKKIK).

A vizsgabizottság tagjai elégedettek voltak a hat mesterjelölt munkájával. „Azért is jó ezt látni, mert a napi munkában – a munkahelyeken, ahol dolgoznak – ott nem ez a jellemzõ. Tehát, hogy egy ilyen jellegû munkát, egy ilyen tálat kiadjanak a kezükbõl. Ez az a versenyszint, amivel akár belföldi, akár nemzetközi megmérettetésre is menni lehet” - hangsúlyozta Bangó László, a vizsgabizottság elnöke.

A hidegtálak elkészítésével nem zárult le a mestervizsga, hiszen ma még írásban is vizsgáztak a szakácsok, pénteken pedig ötfogásos menüt kell készíteniük.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-11-03 05:03:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül